Ik ben Renée. Yoga is voor mij al jarenlang iets vanzelfsprekends. Het hoort bij mijn leven. Zoals ik kan genieten van hardlopen in de natuur, van handwerken met een kop thee in het zonnetje thuis, zo geniet ik ook van yoga. Dat wil ik graag delen en uitdragen. Yoga gaat onder je huid zitten en ook in het dagelijks leven gaat het voor je werken.

In deze tijd van digitale onrust en de constante stroom van nieuws en informatie die van over de hele wereld op ons afkomt denk ik dat het belangrijk is om rust te vinden in je zelf.

Yoga kan helpen bij het vinden van die innerlijke rust. Maar omdat ik ook wel houd van fysieke uitdagingen past de Ashtanga yoga of de Vinyasa yoga goed bij mij. Ooit combineerde ik het met dagelijkse sportschoolbezoeken.
Dat is me nu, met een gezin met drie kinderen wat te veel. Maar ik ga nog zeker wel naar de sportschool. En omdat ik denk dat het een mooie combinatie is voor je lichaam en geest ben ik ook aan Yin yoga gaan doen.

Leuk kan niet zonder stom zeg ik altijd tegen de kinderen en dat is eigenlijk hetzelfde als dat yin niet kan zonder yang. De dynamiek en fysieke kracht van Vinyasa yoga of het sporten in de sportschool kunnen worden ondersteund door yin yoga waarbij je de spieren juist ontspant en het bindweefsel stimuleert.
Graag geef ik mee wat yoga voor mij doet. Ik geloof niet in perfectie noch in zuivere balans. Maar wil graag inspireren om dat te doen wat bij jou past en waar jij je goed bij voelt

Naast de sport en yoga vind ik het ook heerlijk om met mijn handen bezig te zijn; tekenen en handwerken doe ik ook omdat ik het leuk vind. Naast lezen brengt me dit rust en plezier. Net als yoga dus.