Yoga is populair en niet voor niets. In onze hectische westerse maatschappij hebben veel mensen last van stress of vermoeidheid. Vaak met lichamelijke klachten of slaapproblemen tot gevolg. Yoga is een heerlijke manier om je lichaam te trainen en tegelijkertijd je geest te ontspannen. Je hoeft niet sterk of lenig te zijn om met yoga te beginnen. Yoga beoefen je binnen je eigen grenzen, er bestaat geen enkele prestatiedrang.

Yoga traditie en filosofie

Bij YogaYvonne vinden wij het belangrijk dat de eeuwenoude traditie van wat yoga in zijn volledigheid, is door te geven. Naast het fysieke aspect van yoga – de asana’s – met de aandacht naar de beheersing van de adem – Pranayama – en hoe je te concentreren – Dhāraṇā (het fixeren van de aandacht van de geest (chitta) op één punt of object) – om tot meditatie te komen – dhyana – krijgt ook de yogafilosofie de aandacht.
Onderwerpen uit de Bhagavad Gita – een van de oudste Hindoe geschriften en  de Sutra’s van Patanjali (een Indiase geleerde en filosoof, wellicht uit de 2e eeuw voor Chr., wiens naam traditioneel verbonden is met de Yogafilosofie) worden aangereikt.

Boeddha zaal

Yvonne geeft sinds 2005 yogalessen aan haar eigen groepen cursisten. Na jarenlang op diverse locaties in Bussum en Naarden ruimtes te hebben gehuurd opende zij in april 2013 haar eigen yogacentrum aan de Lambertus Hortensiuslaan in Naarden. Vanaf dat moment kon het lesaanbod groeien en inmiddels verzorgt zij samen met de andere docenten een gevarieerd rooster met yoga- en Pilates lessen. Ook voor massages en mindfulness trainingen kun je bij YogaYvonne terecht. Alle lessen worden gegeven door gediplomeerde en ervaren yogadocenten.

Het yogacentrum beschikt over 2 sfeervol ingerichte ruimtes en is gemakkelijk te bereiken.

 


Graag nodig ik je uit om eens kennis te maken met yoga, schrijf je in voor een proefles of proefmaand kaart en ervaar zelf hoe inspirerend, ontspannend én leuk yoga is.

Namasté, Yvonne