Ruim twintig jaar geleden betrad Nicolette vanwege lichamelijke klachten de yogamat. Yoga bracht haar in contact met zichzelf en maakte haar nieuwsgierig naar meer. Zij volgde de Saswitha opleiding in Bilthoven voor yoga en wijsbegeerte, welke zij heeft afgerond met de specialisatie Zwangerschapsyoga.

De yogabeoefening brengt haar inzicht en diepgang. Het is verrassend dat ook na jarenlange beoefening yoga steeds nieuw is. Yoga is een ontdekkingstocht in jezelf:  ervaren, afpellen, onderscheid tussen wat belangrijk is en wat niet,  loslaten, de eenheid ervaren van kwetsbaarheid en kracht, soepelheid en stabiliteit, verstilling en overgave onder verschillende omstandigheden en met een veranderend lichaam. Dat mooie geschenk geeft Nicolette graag door in haar lessen in Hathayoga en meditatie, Zwangerschapsyoga en Hathayoga voor ouderen.

Het geven van les is voor haar een blijvende bron van inspiratie.  Nicolette geeft afwisselende lessen met beide voeten op grond. De lessen bestaan uit staande, zittende en liggende oefeningen waarbij alle bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en de gewrichten aan bod komen. Door concentratie op de adem ontstaat er gerichte aandacht en verstilt de geest. Iedere les wordt afgesloten met een ontspanning en bevat een meditatie.

Nicolette heeft een juridische achtergrond en is getrouwd met Bas. Zij hebben samen  drie kinderen. Vanuit de bibliotheek Huizen leest Nicolette voor op een gesloten afdeling in een bejaardentehuis, en zij is deel van de kookbrigade van De Tafel van B, een aanschuiftafel in Blaricum.