Oekraïense van oorsprong, woont Ganna al ruim 12 jaar in Nederland en ongeveer net zo lang is ze met yoga bezig. Omdat yoga haar enorm heeft geholpen om sterk en weerbaar te worden, zowel fysiek als geestelijk, werd ze er zo enthousiast van dat ze yoga graag met anderen wilde delen.

De lessen van Ganna zijn over het algemeen enigszins pittig te noemen, maar er zijn ook voldoende pauzes en aandacht voor ademhaling, technische instructies en het ‘fine tunen’ van de houdingen. Wat Anusara yoga ook kenmerkt is dat elke les met een thema wordt gegeven. Zo wordt een onderwerp uit yoga filosofie uitgelegd en op basis van voorbeelden uit ons leven van alledag toegelicht. Het thema wordt telkens in het asana en meditatie deel van de les geïntegreerd.

Haar 2 jaar durende basisopleiding tot een Anusara yoga docente (200 uur) heeft Ganna bij Jayendra Hanley bij Bindi, Amersfoort, gevolgd. Momenteel is ze bezig met een vervolgopleiding van nog 300 uur zodat zij een volledige 500 uur certificering kan krijgen en is nu ruim halverwege. Dit doet zijn bij dezelfde docent in haar ‘thuisbasis’ yogastudio Bindi in Amersfoort. Deze opleiding wordt gekenmerkt door veel diepgang en specialisatie, zoals onder andere yoga voor (zwangere) vrouwen, yoga voor senioren e.d. Er wordt les gegeven door gerenommeerde internationale yoga docenten met zowel Anusara yoga achtergrond, als ook anatomie experts, (yoga) therapeuten, wetenschappers van oosterse filosofie etc.

Zij schoolt zich daarnaast als yoga docente regelmatig bij door interessante workshops and yoga events van collega’s uit diverse andere disciplines te volgen. Gedurende haar lange reis naar Azië heeft zij bijvoorbeeld ervaring opgedaan in een ashram, de weldadige effecten van mantra chanten ontdekt en een cursus Thaise massage gevolgd. Zo kan zij deze verschillende ervaringen en vaardigheden in haar lessen integreren om zo haar liefde voor een gezond, ont-strest en gebalanceerd leven met anderen te delen.